dht چیست
dht چیست و چگونه باعث ریزش مو میشود؟
دی هیدروتستوسترون یا همان dht یک هورمون جنسی است که عدم تعادل در میزان تولید این هورمون، یکی از دلایل ریزش مو است. هدف از این مقاله، آشنایی با dht و چگونگی تأثیر آن بر روی از دست دادن مو است.
تعریف dht
dht کوتاه شده dihydrotestosterone یا همان “دی هیدروتستوسترون” است و در اصل، یک هورمون جنسی مردانه (آندروژن) است. dht زمانی تشکیل میشود که آنزیم ردوکتاز 5a در بدن، dht را در غدد آدرنال، پروستات، بیضهها و فولیکولهای مو سنتز میکند.
توجه داشته باشید که تغییرات در تولید آندروژنهای مختلف از جمله dht میتواند تأثیر شدیدی بر روی ریزش مو در زنان و مردان داشته باشد. هر چند مردان، بیشتر تحت تأثیر این تغییرات هورمونی قرار میگیرند چرا که آنها بیش از زنان تستوسترون تولید میکنند.
چگونه dht باعث ریزش مو میشود؟
رایجترین شکل ریزش مو، آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی نوع مردانه است. همین نام را میتوان برای توصیف طاسی ژنتیکی یا ارثی در زنان نیز استفاده کرد که به عنوان طاسی نوع زنانه شناخته میشود. هر دو شکل طاسی، دلیل یکسانی دارند
در واقع dht باعث طاسی نوع زنانه و مردانه با کوچک کردن فولیکولهای مو میشود. فولیکولهای مو بسیار حساس هستند و قرارگیری طولانی مدت آنها در معرض dht باعث ایجاد فرآیندی به نام کوچک شدگی (miniaturization) میشود. در نتیجه، طول عمر مو کم شده و موها روز به روز باریک و باریکتر میشوند.
رابطه پاپیلا و dht چیست؟
پاپیلای پوستی مهمترین جزء از فولیکول مو محسوب میشود. در واقع، پاپیلای پوستی به طور مستقیم مسئول رشد موهای جدید است. سلولها در پاپیلای پوستی برای ایجاد فولیکولهای موی جدید، تفکیک و تقسیم میشوند. همچنین پاپیلا در تماس با مویرگهای خونی است که این مویرگهای خونی مسئول ارسال مواد مغذی حیاتی به فولیکولهای مو برای رشد مناسب آنها هستند.
علاوه بر این، پاپیلای پوستی دارای چند گیرنده آندروژن است که تعداد این گیرندهها در مردان بیشتر از زنان است. بنابراین dht میتواند به طور مستقیم خود را به گیرندههای آندروژن وصل کند و از جذب مواد مغذی ضروری برای تشکیل فولیکولهای سالم مو جلوگیری نماید.
در صورتی که بخواهید کاشت مو انجام دهید، لازم است ابتدا این dht را حذف کنید چرا که اگر حذف نشود، مراحل کاشت مو طولانیتر و مراحل رشد مو کوتاهتر خواهد شد که خود منجر به طاسی کامل در صورت عدم درمان میشود.